Atte Leino

25.11.2015
 
 
Atte Leino, Espoon Vuokralaiset ry:n perustajajäsen ja varapuheenjohtaja v. 2006 ­- 2015.
 
Atte on toiminut pitkään asukastoimijana ja vuokra-­asukkaiden etujen ajajana. Hän hän luopui yhdistyksen tehtävistä muuttaessaan marraskuussa 2015 toiselle paikkakunnalle.
 
Atte muutti Salosta pohjois-Espooseen v. 1966 ja sieltä edelleen v.1977 Espoon kaupungin vuokra-­asuntoon Kivenlahteen, Kipparinkujalle. Hän toimi Kipparinkuja 1:n kiinteistön hallituksen jäsenenä ja yhden kauden myös hallituksen puheenjohtajana, kun silloin vielä vuokratalojen hallinto oli talokohtaisilla hallituksilla.
 
Aten muuttaessa Kolkekannaksentie 1:n pohjois-Espooseen v.1988, vuokrataloista oltiin perustamassa alueellisia vuokrataloyhtiöitä. Hän toimi mm. Karakallion vuokra-
asunnot Oy:n hallituksessa asukkaiden edustajana.
 
Alueyhtiöiden jälkeen vuokratalot fuusioitiin perustettuun vuokrataloyhtiöön, Espoonkruunu Oy:n, joka nykyisin on Espoon Asunnot Oy.
 
Atte on ollut monessa mukana asukkaiden edustajana. Jo aikoinaan esim. Kivenlahden Huolto Oy:n hallituksessa, asumissaan kiinteistöissä (Kipparinkuja 1, Kolkekannaksentie 1) asukastoimikunnan puheenjohtajana, Karakallion alueen alueneuvoston puheenjohtajana, pohjois-Espoon piirineuvoston puheenjohtajana, Ahjon (yhteistyöelin) jäsenenä sekä Espoonkruunu Oy:n / Espoon Asunnot Oy:n hallituksen asukasjäsenenä 15 v.
 
Kävimme (Kari Karjalainen ja Mia Saarelma) Espoon Vuokralaiset­ yhdistyksen nimissä kiittämässä Attea mittavasta elämäntyöstä ja toiminnasta yhdistyksemme hyväksi.
 
Atte Leinon terveiset yhdistykselle:
 
" Yhdistyksen tarkoitus täyttyy, kun olette jatkuvasti ajan hermoilla ajaessanne espoolaisten vuokralaisten asioita.
 
Kiitän Esvry:n kaikkia toimijoita hyvästä yhteistyöstä, ja kiitokset, että olen saanut olla tekemässä kanssanne arvokasta työtä vuokra-­asukkaiden hyväksi."
 
Atte myös kertoi, että kun jatkuvasti puhutaan valtion tukemasta vuokra-asuntotuotannosta, hän on kysellyt, että missä se tuki on, sillä todellisuudessa vuokralaiset maksavat kaiken vuokrissaan takaisin: rakennusaikaiset lainat korkoineen, kuitenkaan saamatta vastaavaa tukea, kuin esim. omistusasumisessa saatavat verovähennykset. Myöskään kotitalousvähennykset verotuksessa eivät tavoita vuokra­-asukkaita.
 
Vuokra­-asumisen kohtelun päätöksenteossa tulee olla tasavertaista omistusasumiseen nähden.